Pand

Een statig pand met een klassieke uitstraling, met ruimte om door te groeien in het centrum van Eindhoven. Dit is waar SSRE naar op zoek was, en waar Vestdijk 22 perfect aan voldoet. 

 

Gelegen in hartje Eindhoven komt dit pareltje hoogst waarschijnlijk bekend voor bij diegenen die bekend zijn in Eindhoven. Het monumentale pand is in 1880 opgeleverd als woonvilla in opdracht van mevrouw A. A. Raijmakers. Toentertijd heette de straat ‘de Langendijk’, gelegen aan de stadsgracht genaamd ‘de Veste’. Op de foto hieronder is te zien hoe de Vestdijk er uit zag in 1915, links is het pand te zien achter de Veste. In 1929 is de Veste gedempt.

 

Waar toentertijd de stadsgracht lag, ligt nu de Vestijk. Een deel van de binnenring en daarmee een van de drukste straten van Eindhoven. Het pand beschikt echter ook over een grote buitenruimte, welke toegankelijk is via een straatje dat achter het pand langs loopt. De afgelopen jaren heeft in het pand eerst een notaris kantoor gezeten, en later een vastgoedmanagment kantoor. In deze periode is het een aantal keer verbouwd. De klassieke voorgevel is hierbij altijd in oorspronkelijke staat behouden.

 

Met hoge plafonds, grote ruimtes en een statige uitstraling heeft Vestdijk 22 precies de uitstraling die past bij een studentenvereniging. Om het pand geschikt te maken als sociëteit zullen  er natuurlijk wel nog de nodige aanpassingen plaats moeten vinden. Momenteel wordt er gewerkt aan de financiering voor deze ingrepen. Het is mogelijk om hieraan een bijdrage te leveren via de Doneer pagina.

 

Bekijk de foto's hieronder voor een impressie van het pand in zijn huidige staat.