Nieuws

WE ZIJN VERHUISD!

18/11/2018

Na jaren lang uit te hebben gekeken naar dit moment was het zaterdag eindelijk zo ver: we zijn ingetrokken in de Vestdijk 22!

 

Bedankt dat jullie in zulke groten getale aanwezig waren, wij hebben genoten.

Mocht je er gisteren niet bij kunnen zijn, hopen we je snel alsnog te kunnen verwelkomen in onze sociëteit Eυναια.

 

 

 

De steigers zijn weg!

04/10/2018

Buiten zijn we echt al héél bijna klaar. De steigers zijn verdwenen en de schoonheid van het pand valt nu goed te bewonderen!

 

Afwerking binnen

26/09/2018

Aan de afwerking wordt hard gewerkt. Binnen zijn de muren gestuct, ligt ook de uiteindelijke vloer in de sociëteitszaal, worden de plafonds opgehangen en worden de bars al bijna geïnstalleerd! Nog maar even en de sociëteit is klaar!

 

 

Voortgang zomer

16/08/2018

Ondanks de hitte en de vakanties is er flinke voortgang geboekt. De luchtbehandelingskasten ten behoeve van de ventillatie staan op het dak, het dak wat nu volledig waterdicht is, in de kozijnen zitten ramen, en de representatieruimte is over een week zelfs al klaar!

 

 

  

 

En het dak ligt er op!

26/06/2018

 

Muren sociëteitszaal

18/06/2018

De afgelopen week vloog er kalkzandsteen door de lucht. Met een kraan is het ze gelukt om binnen een week de binnen- en buitenmuren te verwezenlijken. Op de foto's is zichtbaar hoe omvangrijk de sociëteitszaal zal zijn en hoe knus er in de avondzon geborreld kan worden op de binnenplaats.

 

 

 

Vloeren sociëteitszaal

06/06/2018

Deze week stond er een kraan aan de achterzijde van het pand, het paste maar net! Binnen een mum van tijd zijn er grote 'kanaalplaatvloeren' neergelegd en is het oppervlakte van de toekomstige sociëteitszaal zichtbaar. De vloeren zijn op trilling isolatoren gelegd zodat er goed gefeest kan worden zonder dat iemand last van ons zal hebben. De eerste borrel op de vloer heeft zelfs al plaatsgevonden! Aangezien de geluidsdichte ‘doos’ er nog niet stond, hebben we het rustig gehouden.

 

 

 

 

Voortgang binnen

30/05/2018

Ook binnen wordt enorm veel voortgang geboekt. De muren van de keuken, garderobe en toiletgroepen staan al en in de representatieruimte ligt zelfs de uiteindelijke vloer al. Deze ruimte hebben de leden van de VerhuisCie volledig gestript, waarna de ondervloer gestort is. Op deze vloer zijn trilling isolateren geplaatst, waarna er een tweede vloer gestort is. Deze vloer zullen we ook krijgen in de sociëteitszaal. Deze vloer ligt er nu en hier zullen de muren op gemaakt worden, zodat we als het ware een ‘doos in een doos’ krijgen en de buren ons niet zullen horen. Omdat de muur die er nu staat uit het zicht verdwijnt, hebben we hier de namen op geschreven van iedereen die nu lid is van a.s.v. SSRE.

 

 

 

De binnenkant

23/05/2018

Ook binnen verandert er al heel veel, met name in de toekomstige representatieruimte zullen de grootste veranderingen plaatsvinden. Hier maken we een geluidsdichte doos-in-doos contructie zodat hier goed geborreld kan worden. Op de eerste foto zie je de ruimte afgegraven en wel. Hier wordt een betonnen ondergrond opgestort, waarop een 'doos' op trillingsisolatoren geplaatst zal worden.

 

 

Luchtbehandelingskanalen

14/05/2018

Inmiddels liggen ook de luchtbehandelingskanalen in het bestaande pand. Dit zijn enorme kanalen die frisse en koele lucht naar de representatieruimte zullen aanvoelen, om het feesten aangenaam te maken! 

 

Fundering gestort!

04/05/2018

Hoe groot de toekomstige sociëteit zal worden wordt nu al echt goed zichtbaar. Op de foto's zie je goed hoe de fundering gerealiseerd is.

 

Eerst is het terrein afgegraven en zijn bijvoorbeeld de bierleidingen erin gelegd, waarna ze de bekisting hebben gemaakt. Deze bekisting is vervolgens gevuld met het beton.

 

Hierna is de bekisting verwijderd en is het terrein weer aangevuld: de fundering!

 

 

Archeologische afgravingen

10/04/2018

De afgelopen weken is er wederom druk gegraven. Aangezien ons pand in de buurt van het oude kasteel Eindhoven ligt, kon het zo zijn dat er zomaar iets kostbaars onder de grond lag. Voor ons een erg spannend moment, omdat bij een de vondst van een ridder de bouw natuurlijk stil gelegd zou moeten worden.

 

Gelukkig voor ons en helaas voor de archeologen was het geen spannende dag voor de archeologen, want er is niets bijzonders aangetroffen.

 

Al het graafwerk heeft nu al geresulteerd in iets moois, want de eerste bierleiding ligt in de grond! Deze leiding transporteert het bier vanuit de koelcel naar de bar in de representatieruimte; de ruimte op de foto.

 

 

 

 

Artikel in het Eindhovens Dagblad

29/03/2018

Vandaag staan we op de site van het Eindhovens Dagblad en morgen zijn we ook op papier te bewonderen. Het ED was wel benieuwd naar het proces, aangezien er af en toe naar binnen gekeken werd en men door had de verbouwing begonnen was. Leuk artikel en met mooie foto's door Fotopersburo van de Meulenhof BV!

 

https://www.ed.nl/eindhoven/ssre-kan-eindelijk-bouwen-aan-nieuwe-societe...

 

 

Gestuit op 2 olietanks

23/03/2018

Tijdens de sloopwerkzaamheden zijn we gestuit op niet één, maar zelfs twee olietanks. Deze werden vroeger gebruikt om huisbrandolie in op te slaan, waarmee in ons geval de villa verwarmd kon worden. Gelukkig kon er snel geschakeld worden want de tanks bleken nog niet gesaneerd te zijn. Zonder vertraging opgelopen te hebben, kijken we uit naar de werkzaamheden van komende week.

 

 

De verbouwing officieel van start!

14/03/2018

Sinds deze week ziet de Vestdijk 22 er een stuk anders uit, want de verbouwing is officieel begonnen!

 

Iedereen die zijn steentje bijgedragen heeft aan het grootse herhuisvestingsproject van a.s.v. SSRE: enorm bedankt!

Het uitkijken naar de nieuwe sociëteit heeft een nieuwe vorm gekregen: genieten van de beweging op het bouwterrein.

 

De afgelopen tijd hebben de leden van de vereniging zich hard in gezet om de voorbereidende werkzaamheden af te ronden, en verschenen er steeds meer bouwvakkers ter locatie.

Deze week zijn de graafmachines al druk in de weer geweest om delen van het kantoorpand te slopen, zodat we hier een heuse studentensociëteit kunnen opbouwen.

 

Het zal natuurlijk nog even duren voor de koude biertjes rijkelijk uit de tap zullen vloeien, maar door de ramen kijken is inmiddels ook al genieten geblazen! 

 

  

 

Aannemingsovereenkomst ondertekend!

05/02/2018

 

Maandag 5 februari hebben we de aannemingsovereenkomst ondertekend. Dit betekent dat de werkvoorbereidingen zijn begonnen en we in maart zullen beginnen met de daadwerkelijke verbouwing (die mede door een reünist van a.s.v. SSRE gedaan wordt)! Namens de gehele vereniging bedank ik iedereen voor zijn bijdrage bij het grootse herhuisvestingsproject van a.s.v. SSRE, en kijk ik enorm uit naar de nieuwe sociëteit!

 

Met verhuizende groet,

Daan Hommersom

Commissaris Huisvesting der a.s.v. SSRE

Verbouwing SSRE-villa eind februari écht van start

26/01/2018

Maandag 15 januari  is de hypotheekakte voor de lening ten behoeve van de bouw gepasseerd en de start van de bouw is in zicht! In dit artikel van de cursor is meer over de voortgang van het herhuisvestingsproject te lezen.

 

 

 

Publicatie renders

12/12/2016

Wij mogen met grote vreugde vertellen dat de renders gepubliceerd zijn.

De cursor heeft de spits mogen afbijten met het artikel waarin een update wordt gegeven van de stand van zaken, en de renders als eerste weergeven zijn.

Op deze site zijn de renders te vinden onder het kopje verbouwing bij informatie.

Foto's Benefietavond

08/12/2016

Nous obtenons un succes retentissant!

Wij willen alle aanwezigen bedanken voor hun enthousiasme en participatie. Na een avond met fantastische comedy van oscar, esther en Huib-Jan gevolgd door een heerlijk diner van Pullman Eindhoven Cocagne hebben we kunnen naborrelen in een heerlijke twenties stijl met een bandje. 

Alle fotos zijn te vinden op de facebook van de benefietavond

Benefietavond SSRE

21/10/2016

                                      

Algemene studentenvereniging SSRE gaat verhuizen! Spoedig zullen wij intrekken in ons nieuwe pand op de Vestdijk 22. We zijn hier erg trots op en om deze aangelegenheid te vieren, zal op 25 november een benefietavond worden georganiseerd.

 

De titel van de avond is: La Folie Vingt-Deux, Sixty Years of Your Twenties.

 “La Folie Vingt-Deux” betekent ‘de waanzin van 22’ en slaat terug op de locatie van het nieuwe pand, waar wij onze studententijd gaan voorzetten.

Daarnaast heeft deze titel betrekking op het lustrumjaar. We vieren dit jaar namelijk ons 12e lustrum. Dit betekent dat al 60 jaar lang studenten alles uit hun studententijd halen en hun waanzinnige twintiger jaren vieren bij a.s.v. SSRE.

 

We willen er een uitbundige avond van maken en daarom zal de hele avond in de sferen van de Roaring Twenties zijn!

Bij het Pullman hotel Eindhoven Cocagne zullen de gasten kunnen genieten van een Roaring avond vol vermaak. De avond zal beginnen met een activiteit en vervolgen met een 3 gangen diner. We sluiten de avond af met een spetterend feest, waar de gasten wellicht een Charleston kunnen wagen op de dansvloer.

 

In het kort:

 

      25 november

      Aanvang: 17:00

      La Folie Vingt-Deux - Benefietavond

 

Het beloofd een mooie avond te worden, dus trek je beste Twenties outfit uit de kast en dan zien we je graag op 25 november!

Houd ook onze facebook pagina in de gaten voor meer nieuws. Tickets zijn te koop via deze link.

SSRE Huisvestingsveiling

25/05/2016

Vanavond vindt er in de tuin van ons nieuwe pand de veiling plaats! Het zonnetje schijnt, het veilingsboekje is compleet en wij zijn er klaar voor! De veiling is toegankelijk voor leden en reünisten vanaf 19:00 en zal beginnen om 20:00.

Samenwerking verenigingen

12/05/2016

Door de cursor zijn we geïntervieuwd over de samenwerking tussen de drie studentenvereniging met betrekking tot de verhuizing. Lees het artikel hier

Omgevingsvergunning ingediend!

25/04/2016

Vandaag hebben we de omgevingsvergunning ingediend bij de gemeente. 

Vestdijk 22 in het teken van Glow

11/11/2015

Deze week staat Eindhoven in het teken van Glow en hierbij kunnen wij natuurlijk niet achterblijven! Bekijk hier de foto's.

Studio040 op bezoek

29/10/2015

Vandaag heeft Studio040 een bezoek gebracht aan het nieuwe pand. Zie hier de reportage over onze verhuizing naar de binnenstad!https://www.youtube.com/watch?v=t6Qv7ky3XUs

Architect

17/10/2015

Een reünist van SSRE, Pepijn Bakker zal onze nieuwe sociëteit gaan ontwerpen. Om alvast inspiratie op te doen, hebben we vorige week een aantal sociëteiten van andere verenigingen in het westen van het land bezocht. Hier hebben we een aantal gave dingen gezien om onze nieuwe kroeg nog beter te maken!

Openavond

10/10/2015

Vorige week vrijdag hebben alle SSRE leden het nieuwe pand van binnen mogen bekijken en hebben we veel enthousiaste reacties ontvangen! Tijdens deze avond hebben we ook deze website met meer informatie over de verhuizing gelanceerd. Foto's van de avond zijn op Facebook terug te zien. 

SSRE koopt Vestdijk 22!

06/10/2015

De laatste documenten zijn getekend en sinds vanochtend is SSRE officieel eigenaar van Vestdijk 22!

Bezichtiging Vestdijk 22

02/10/2015

Op vrijdagavond 2 oktober maken de leden kennis met het nieuwe pand. Tijdens deze avond krijgen de leden een rondleiding door de nieuwe sociëteit en heeft er een brainstorm met de architect plaatsgevonden.